AGB-code

Aanvragen AGB-code PGB

Zorgaanbieders die alleen zorg bieden ten behoeve van PGB-houders, moeten hiervoor een aparte AGB-code aanvragen.

Ben je binnen PGB werkzaam als wijkverpleegkundige en NIET ingeschreven bij KvK als ZZP-er?

Indien je als zorgaanbieders voldoet aan de kwalificatie voor verpleegkundige niveau 4 of 5,  kunnen PGB-houders in 2016 een hoger tarief voor je declareren, in vergelijking met andere zorgaanbieders. Om te bepalen of je als een zorgaanbieder recht hebt op dit hogere tarief, dien je als zorgaanbieder geregistreerd te zijn in het AGB-register.

We geven een persoonlijke AGB-code uit met kwalificatie ‘verpleegkundige niveau 4 PGB’ op basis van een BIG-registratie verpleegkundige. Beschik je daarnaast over een HBO-diploma verpleegkundige, dan krijg je de kwalificatie ‘verpleegkundige niveau 5 PGB’.

Ik wil als PGB verpleegkundige een AGB-code

 

Heeft u een onderneming met KvK-inschrijving en komt u niet in aanmerking voor een individuele AGB registratie als wijkverpleegkundige, maar verleent u wel zorg voor PGB-houders?

Heeft u als zorgaanbieder een inschrijving in het handelsregister met de juiste SBI-codering zonder individuele AGB registratie als wijkverpleegkundige, dan kan een PGB-houder in 2016 voor u een hoger tarief declareren. Om te bepalen of u als een zorgaanbieder recht heeft op dit hogere tarief, dient u als zorgaanbieder geregistreerd te zijn in het AGB-register.

We geven deze AGB-code alleen uit op basis van een KvK-inschrijving met een SBI code beginnende met:

  • 86 (gezondheidszorg)
  • 87 (verpleging, verzorging en begeleiding met overnachting)
  • 88 (Maatschappelijke dienstverlening zonder overnachting)

Ik wil als PGB aanbieder met KvK-inschrijving een AGB-code

 

Bent u als wijkverpleegkundige werkzaam als ZZP'-er of in loondienst en beschikt u al over een AGB-code? En gaat u daarnaast zorg bieden ten behoeve van PGB-houders?

Vraag dan onder u bestaande AGB-code een extra kwalificatie ‘verpleegkundige niveau 4 PGB’ of ‘verpleegkundige niveau 5 PGB’ aan. U kunt uw verzoek hiervoor mailen naar: aanvraag@agbcode.nl. Geef in uw e-mail aan welke kwalificatie u wilt toevoegen, wat uw AGB-code en BIG-nummer is. Stuurt u, indien van toepassing, een kopie van uw HBO-diploma Verpleegkundige mee.